Jak si užít příchod jara

Je pro vás jaro symbolem plodnosti a nových začátků nebo se děsíte práce na zahradě a pracovních povinností? Poradíme vám, jak si příchod jara užít co nejlépe. Nezapomínejte také relaxovat, a to klidně s nohama nahoře.

Máte za sebou dlouhé zimní dny a nemohli jste se dočkat prvního teplého počasí? Přivítejte jaro se vší parádou a udělejte si čas na své koníčky, pozvěte kamarádku na sklenku vína a nezapomínejte ani na příjemně strávené chvilky v přírodě.

Udělejte si čas pro sebe

Užijte si první paprsky slunce, a to nejlépe na terase, směle s nohama nahoře. Nezapomeňte na svůj oblíbený horký nápoj ve svém hrnku se jménem, případně se osvěžte a sáhněte po něčem vychlazeném. Myslete na své zdraví a dopřejte si pořádnou dávku vitamínu D, který vám slibuje právě slunce. Naplánujte si příjemný čas sami se sebou, ať už se jedná o masáž, meditaci nebo třeba pomalou lekci jógy, u které uvolníte tělo i mysl.

Vydejte se na cesty

Využijte jaro k prvním výletům, ať už po okolí nebo i do vzdálenějších destinací. Rádi poznáváte svět kolem sebe? Naplánujte si jarní dovolenou s návštěvou památek. Klidně přidejte nějaké kulturní vyžití, ať už se jedná o kino, divadlo nebo třeba večer v cestovatelském klubu.

Zabořte ruce do hlíny

Patří k vašim koníčkům zahrada a často se to projevuje i na vašich rukou od hlíny? Vysázejte si zahradu květinami a připravte si také vlastní sadbu ovoce a zeleniny. Práce s hlínou vás bude bavit a uděláte něco pro svou psychickou pohodu. Nebojte se na jaře vrhnout také do dekorací v interiéru a exteriéru.

Zajděte si do přírody

Hledáte místo, kde se budete cítit dobře a uvolněně? Co takhle se posadit na jarní louku a užít si tu chvíli, kdy nemusíte na nic myslet? Sbalte si s sebou na cesty termosku s oblíbeným nápojem, přibalte malou svačinku a udělejte si piknik po náročném pracovním dni.

Zúčastnit se můžete také dalších oslav jara. Inspirujte se jarními svátky a tradicemi, které jsou spojeny s příchodem jara, plodností a také štěstím po celý další rok.