Tipy, jak oslavit Den štěstí

Věděli jste, že existuje Den štěstí? Opravdu se jedná o mezinárodně uznaný den, který má za úkol připomenout nám význam štěstí. Inspirujte se šťastnými lidmi po celém světě a zařaďte se k nim i vy.

Kdy a proč se slaví

Mezinárodní den štěstí se slaví 20. března. Jedná se o vcelku novinku, protože se slaví až od roku 2012. Cílem je připomenout význam štěstí a jeho roli ve zlepšování kvality života lidí po celém světě. Mezinárodní den štěstí také připomíná, že štěstí a blaho by měly být vždy základním cílem našich životů. Udělejte i vy vše proto, abyste žili svůj život spokojeně a v harmonii.

Ptáte se, jak na to?

1) Zvelebujte prostor kolem sebe

Pořiďte si něco nového do domácnosti. Inspirujte se dekoracemi a dárky, spojenými s tématem home decoru. Nebojte se ani menších rekonstrukcí a vytvořte si ideální prostor ke spokojenému životu. Pozvěte k příjemným změnám také další členy rodiny a podílejte se na vytváření ideálního prostoru společně.

2) Užijte si čas s rodinou

Potěšte a překvapte i své blízké. Vyberte jim originální dárky, které se mohou týkat zájmů a oblíbených aktivit. Ukažte svým blízkým, že vám na nich záleží a že je posloucháte i vnímáte. Vyberte dárkový balíček pro ženy nebo pro muže.

3) Žijte aktivně

Nebaví vás vysedávání na gauči nebo celodenní ležení v posteli? Upravte dárkové polštáře, udělejte si do oblíbeného hrnku se jménem silnou kávu a vyrazte prožívat každý svůj den naplno. Je na vás, zda naplánujete grilování, výlet, hraní her nebo třeba oblíbené cvičení.

4) Uvolněte se

Nezapomínejte na uvolnění těla i mysli. Naplánujte si pravidelnou meditaci, procházky v přírodě nebo vyzkoušejte cvičení jógy. Skvělým způsobem, jak snížíte stres a uvolníte napětí, je také návštěva wellness a sauny.

Štěstí je subjektivní a mnohoznačný pojem, který může být chápán různými způsoby. V obecném smyslu se štěstí často chápe jako pocit uspokojení, radosti a spokojenosti s životem. Udělejte tedy vše proto, abyste i vy byli šťastní.