Jak si zpříjemnit podzimní dny v teple svého domova

Nemáte rádi podzim, protože se o vás každoročně pokouší podzimní deprese? Co takhle si zpříjemnit čas i v pochmurné dny, kdy venku prší a fouká vítr. Užijte si domácí pohodu a podpořte těmito tipy útulnost a teplo svého domova.

Budiž světlo

V první řadě se zaměřte na světlo. Nemyslíme tím nákup nových svítidel, ale zútulnění bydlení pomocí svíček a svícnů. Tyto dekorace do domácnosti s sebou přinesou potřebnou útulnost a příjemný pocit z toho, že máte své bezpečné útočiště. Vsaďte také na svítící dekorace, ať už se jedná o lucerny nebo aromalampy.

Papuče - nohy v teple

Hlavně nohy v teple

Pošmourné dny přímo svádějí k tomu, abyste nemuseli vystrčit ani jednu nohu z postele, a to ideálně celý den. Pokud si však musíte zaběhnout do kuchyně pro snídani, skočte přímo z hřejivých přikrývek do měkkých a pohodlných papučí. Vsaďte na originální papuče s vtipnými motivy a vyberte si právě ten, který vás nejvíc vystihuje.

Dobroty nesmí chybět

Podzimní a následně zimní měsíce jsou ideální dobou, kdy si užít pečení sezónních dobrot. Připravte si nejen výborné pokrmy, dlouho tažené vývary a například pečené maso s kořenovou zeleninou z vlastní zahrady, myslete také na horké nápoje. Pořiďte si originální hrnek se jménem a užijte si seriálový maraton s horkou čokoládou, punčem, svařákem nebo domácím pečeným čajem.

Něco pro zahřátí

Zahřejte se v klidu a teple svého domova nejen teplými přikrývkami, praskajícím ohněm v krbu a objetím svých blízkých. Dopřejte si také horkou vanu s pěnou a zakončete ji partnerskou masáží. Skvělým způsobem, jak se zahřát, je také mini hrníček s oblíbenou kávou. Pokud chcete něco ostřejšího, sáhněte po zimních panácích.

Další aktivity, které vám zvednou náladu

Ani na podzim a v zimě nemusíte zůstávat jen doma. Klidně si užijte podzimní procházku v listí, běžte pouštět draka, i když už jste dospělí, nebo si užijte podzimní trhy, sběr hub, případně zahajte plesovou sezónu podzimním bálem.