5 nápadů na pravidelné rituály, které vám zlepší náladu

Máte nějaké osobní rituály, které vám vždy zvednou náladu? Pokud vás žádný takový nenapadá a nevíte, jak rychle přijít na lepší myšlenky a opět se začít usmívat, máme pro vás ověřené rady.

1) Je libo čerstvá káva?

Jak vypadá vaše ráno? Máte čas na alespoň mini hrníček čerstvé a voňavé kávy? Užijte si tuto chvilku pro sebe a vytvořte si z ní každodenní rituál. Nenechte se alespoň v tento moment nikým rušit. Je na vás, zda si u kávy vychutnáte oblíbený seriál, knížku nebo si chvíli sednete na terasu a budete se kochat výhledem do zahrady.

Rituál

2) Co takhle něco ostřejšího

Pokud káva není to pravé, co vám vykouzlí úsměv na rty a zlepší náladu, vyzkoušejte něco tak trochu ostřejšího. Samozřejmě to může být víno s kamarádkou nebo třeba šampaňské u večeře s partnerem. Nebojte se ani panáka slivovice nebo jiného oblíbeného alkoholu. Tento rituál však nemusíte opakovat tak často, ale oceníte ho pro zahřátí, nebo pokud se o vás pokouší například nachlazení.

3) Udělat si radost

Kdy naposledy jste si koupili něco sami pro sebe? Možná překvapujete své blízké a kupujete jim krásné jmenné dárky, ale na sebe často zapomínáme. Napravte to. Vyberte si dárek pro V.I.P. a užijte si jej.

4) Rozmazlit se

Udělejte si čas jen sami pro sebe a rozmazlete se. Padá na vás splín, máte pocit, že se vám nic nedaří a práce vám nejde od ruky? Možná je na čase právě teď zpomalit a dopřát si oddech. Zajděte si ke kadeřnici, na manikúru nebo si užijte wellness s vířivkou a saunou.

5) Obklopte se vtipem

Určitě už jste slyšeli, že smích léčí. Obklopujte se jím jak nejvíc to jde. Nebojte se pořídit si do domácnosti vtipné dekorace a doplňky. Inspirujte se například vtipnými plechovými cedulkami a pobavte sebe i své hosty. Vytvořte si také rituál z vyprávění vtipných historek nebo si naordinujte víkend s komediemi.