Jaro je tady. Pusťte se do dekorování domova, terasy i zahrady

Jarní měsíce jsou ideálním obdobím pro generální úklid a následné dekorování domova. Čím vším můžete jednotlivé místnosti doplnit?

Nejprve pořádně ukliďte 

Ze všeho nejdříve si vyhraďte jeden den, který věnujete kompletnímu úklidu domova. Ale nebojte, úklid nutně nemusí být nuda. Pusťte si oblíbený playlist a vezměte celý úkol s radostí. Když zapojíte ostatní členy domácnosti, budete mít nejen vše hotové rychleji (a o to jde především), ale bude vás to i více bavit. Pusťte se přitom i do těch činností, které v průběhu roku odkládáte, a do kterých se vám dvakrát nechce. 

Hrneček buď jedinečná

Jaro se nese v duchu květin

Květiny dokáží skvěle zútulnit každou místnost a navíc si z jejich pěstování můžete vybudovat i zajímavý koníček. Nezapomeňte je doplnit zajímavým květináčem. A pokud máte kreativního ducha, popadněte barvy a pusťte se do jeho výzdoby na vlastní pěst! 

Vneste domů barvy

Pošmourná zima se už konečně chýlí ke konci a my automaticky začínáme vyhledávat veselé a něžné odstíny. Oblibě se těší především pastelové barvy, které jsou pomyslným symbolem jara. A pokud chcete následovat trendy, můžete vsadit na barvu roku. Za tu byly letos zvoleny dokonce dvě - šedá a žlutá. 

Pořiďte si nové dekorace

Co dokáže dům nebo byt zútulnit více? Dekorace jsou prvek, který z obyčejné místnosti vytváří domov. Vsadit můžete například na naše něžné dřevěné cedulky, které jsou doplněny tématickými nápisy. Tyto cedulky si můžete zavěsit na zeď, na dveře nebo třeba trámy. Vždycky, když se na ně poté podíváte, vám rozhodně vykouzlí úsměv na tváři. 

Kromě toho můžete sáhnout po nových povlacích na polštáře, vázách nebo zajímavých soškách. Nezapomeňte zohlednit i blížící se Velikonoce a doplňte domov o typické symboly těchto svátků jara. 

Kombinujte

Nebojte se kombinovat různé barvy, materiály a designy a vytvářet neotřelé a neokoukané kombinace. Dekorování domova vás v prvé řadě musí bavit a musíte z celého procesu cítit radost. Jedině tak bude výsledek stát opravdu za to.