Slavíme 30. narozeniny! Jaký je příběh značky Nekupto?

Slavíme 30. narozeniny! Hurááá!

Pohlednice Brno v noci

Plánovali jsme velkolepé oslavy, jak se na kulatiny sluší a patří. Současná situace nám to ale bohužel neumožňuje a tak spolu s vámi alespoň zavzpomínáme, jak to všechno začalo.

Na začátku byla tma!

Takto bylo popsáno stvoření světa. No a podobně vznikl i ten náš svět, svět dárků Nekupto. I když to bylo o něco později, až v roce 1991. Vše totiž odstartovala jedna jediná pohlednice – Brno v noci. Ta se během pár měsíců stala hitem a v průběhu let jsme jich prodali více než půl miliónu!

A proč zrovna název Nekupto? Jde o nadsázku. Tu naši zakladatelé Richard a Mirko milují! U nás v Brně se vždy říkalo: „No nekup to, když je to tak dobrý!“. A protože chtěli založit firmu s pořádnou dávkou humoru, moc se jim tento název líbil, stejně jako odvaha nazvat obchodní firmu „Nekupto“. Prodeje ukazují, že i zákazníci tento odvážný humor chápou a oceňují…

Jedeme dál!

U pohlednice jsme pochopitelně nezůstali. V roce 1994 jsme náš sortiment rozšířili o nejrůznější přání, omalovánky a dopisní soupravy. O dva roky později jsme se setkali s panem Zdeňkem Milerem a společně uvedli na trh několik produktů s oblíbeným Krtečkem.

Dárky, které mají jméno? Velká pecka!

Klíčenky se jménem

Tak můžeme označit zásadní zlom, který nastal v roce 2001. V tomto roce jsme jako první v České republice uvedli na trh dárky se jménem. A slavili jsme skvělé úspěchy. Něco takového na trhu totiž chybělo. Začalo to klíčenkami se jménem a postupně jsme přidávali i další jmenné dárky.

Propiska pro Adama nebo pro Evu? Zajisté! Máme propisky s více než 200 nejoblíbenějšími jmény a každý rok přibude nějaké nové. Doposud jsme jich prodali více než 2 miliony, což v praxi znamená, že naší propiskou píše nebo psal každý 5. obyvatel České republiky. A to rozhodně není málo. Propiskami to ale nekončí. Dalším velkým zlomem byly jmenné hrníčky, díky kterým děláme radost téměř v každé 3. domácnosti. Díky tomu jsme se stali opravdovou jedničkou na trhu!

A jak jsme na tom dnes?

V současné době kromě jmenných dárků prodáváme i dárky vtipné, dárky pro rodiče nebo další příbuzné, pro muže i ženy, pro zamilované i milované. Zkrátka máme dárky pro každého. Setkat se s nimi můžete u našich zákazníků, jako je například Kaufland, Tesco, Globus, v drogeriích, papírnictvích, knihkupectvích a hračkářstvích. Všechny pohromadě, tedy asi více než 3 000 různých dárků, můžete najít i na našem e-shopu.

Neusínáme na vavřínech

Prodeje nám ukazují, že se naše dárky líbí, a že vám pomáhají dělat radost vašim blízkým. Proto nám věřte, že se i nadále budeme snažit přicházet s novými a neotřelými nápady, které by vás mohly zaujmout. Inspiraci bereme všude kolem sebe. A co plánujeme do budoucna? Nechte se překvapit.