Kouzelné Vánoce: Jak na zútulnění domova?

Adventní čas pro mnohé neznamená pouze čekání na Ježíška a pečení lahodného cukroví, ale i předvánoční úklid a zdobení našich domácností. Vytvořte si v prostředí vašeho domova kouzelnou atmosféru, která vás provede celým adventem až do nového roku.

Ozdobte svůj domov

I když je advent v plném proudu, mnoho z nás ještě nemusí cítit tu pravou vánoční atmosféru. Pokud to chcete změnit, vyzdobte svůj domov dekoracemi, které předznamenají příchod největšího svátku v roce. Kromě obvyklých dekorací, jako jsou adventní věnce, kalendáře, vánoční skřítci nebo girlandy, můžete vsadit i na personalizované dekorace, např. keramické zvonečky se jmény členů rodiny nebo třeba dekorace s motivy známého malíře Josefa Lady, které potěší nejen dospělé, ale i děti.

Lucerna Lada

V hlavní roli světýlka

Ať už jste vyznavačem jakéhokoliv interiérového stylu, k Vánocům neodmyslitelně patří světýlka, která spolehlivě rozzáří každou domácnost. Ať už zvolíte svítící lucerny v různých tvarech a velikostech nebo dáváte přednost světelným řetězům či klasickým svíčkám, fantazii o vaší vánoční výzdobě se meze nekladou. Pokud už máte vyzdobeno, svíčky můžete využít i jako milý vánoční dárek, který potěší nejednu kolegyni, maminku či kamarádku.

Dopřejte si něco na zahřátí

Už se těšíte na obrážení vánočních trhů? Naprosto souzníme. Vyrazte na ně se svým vlastním hrníčkem se jménem, ze kterého bude svařák nebo horký mošt chutnat o něco lépe. V hrnečku rozhodně vyzkoušejte i horkou čokoládu se šlehačkou a marshmallows - uvidíte, že již po prvním doušku se to stane vaší oblíbenou adventní tradicí.

Přivolejte Vánoce

Vánoce jsou o setkávání, proto je dobré prožít předvánoční čas se svou rodinou a přáteli. Dopřejte si příjemná rodinná setkání, pozvěte přátele na punč nebo uspořádejte společné pečení vánočního cukroví. I když se jedná o maličkosti, uvidíte, že adventem projdete plní spokojenosti z vydařených setkání a váš domov bude plný radosti.

Vánoce se mohou občas zdát jako mnoho položek k odškrtávání, nicméně nemusí tomu tak být. Dopřejte si i pravidelné nicnedělání, kdy budete jen odpočívat ve vyzdobeném interiéru, který bude vonět skořicí a cukrovím.