Co darovat k MDŽ? Udělejte radost důležitým ženám ve vašem životě

Mezinárodní den žen je skvělou příležitostí, jak udělat radost všem dívkám a dámám, které máte rádi. Nemáte žádný nápad na dárek k MDŽ? V tomto článku vám prozradíme celkem 7 praktických tipů. 

Kdy a proč se MDŽ slaví?

Mezinárodní den žen (nebo-li MDŽ) každoročně připadá na 8. března. Spousta lidí jej má spojený s komunismem a všudypřítomnými červenými karafiáty. Pravdou ovšem zůstává, že jeho vznik se datuje více do minulosti. 

Historie tohoto svátku totiž sahá až do počátku 20. století, konkrétně do roku 1908. Právě v tomto období se totiž do newyorských ulic vydaly švadleny, které tímto způsobem protestovaly proti tehdejším pracovním a životním podmínkám. Mezinárodní den žen se tak stal symbolem vytrvalého boje za volební právo žen. 

Mezinárodní den žen je od roku 1975 Organizací spojených národů oficiálně uznávaným svátkem

 

Komu všemu můžete udělat radost

Zkrátka a jednoduše každé ženě, která je pro vás důležitá a kterou máte rádi. Rozhodně přitom neplatí, že by dárky k MDŽ mohli darovat ženám jen muži. Stejně tak si mohou udělat radost dámy mezi sebou vzájemně. Potěšte svoji maminku, dceru, přítelkyni, manželku, kamarádku… je to jen na vás. 

 

7 tipů na dárky, které ženy opravdu potěší

Co koupit k MDŽ, aby z toho vyvolená žena měla opravdovou radost? Každá dáma je pochopitelně jiná. Existují však určité věci, na které většina žen nedá dopustit. Kromě klasické květiny se může jednat o zajímavý dárek, který jí vykouzlí úsměv na tváři. Pojďte se inspirovat. 

Hrneček buď jedinečnáS kávou, čajem nebo čokoládou nesáhnete vedle

O tom, že láska prochází žaludkem, rozhodně nemůže být pochyb. Sladká čokoláda v dárkovém balení je proto vítaným dárkem mnoha žen. Stejně velkou radost přitom může udělat i chutná kvalitní káva nebo sypaný čaj. 

Hrnky pro milovníky kávy a čajů

Ať už má žena ráda kávu, nebo dává přednost spíše čaji, bude se jí hodit zajímavý hrnek s trefným nápisem. Jedná se o drobnost, která zkrátka něžné pohlaví zaručeně potěší. 

Kosmetická taška na všechny nezbytnosti

Ženy se rády líčí. A také mají rády, když mají všechny své kosmetické produkty na jednom místě. Vybrat si přitom můžete z kosmetických tašek s nejrůznějšími motivy. 

Veselé ponožky, které rozzáří den

Ponožky můžete darovat i k jiným příležitostem, než jsou Vánoce. Pokud obdarované pořídíte vtipný pár ponožek, jistě bude mít radost. V našem e-shopu si přitom můžete vybírat z množství různých nápisů. 

Sklenice na víno - Na zdravíStylový zápisník nebo poznámkový blok

Stylový deník nebo poznámkový blok pro pracovní úkoly je univerzální dárek, který ocení velké množství žen. Stačí jen vybrat takový design, který se bude obdarované nejvíce zamlouvat. 

Rámeček s vašimi fotografiemi

Jednoduchý dárek, který se hodí k mnoha příležitostem. Vytiskněte vaši společnou fotografii a vyberte vhodný dekorativní rámeček, do kterého ji umístíte. 

Vtipná sklenice na víno

Po náročném dni je někdy potřeba zvednout si náladu sklenicí chutného vína. Pokud máte ve svém okolí milovnici tohoto nápoje, pořiďte ji originální vtipnou sklenici

 

Jak vidíte, dárků k MDŽ existuje spousta. Myslete na to, že i drobnost dokáže každou ženu potěšit. Pokud si z výše uvedených tipů nevyberete, prozkoumejte další kategorie v našem e-shopu. Třeba mezi nimi objevíte dárek, který bude opravdu tím pravým.