Inspirace pro vánoční výzdobu domu

Nekupto - vánoční výzdoba

Chtěli byste mít vyzdobený dům jako z pohádky, která ovšem nepochází z tvorby bratří Grimmů? Zapomeňte na strašidelné příběhy a přeměňte vaše bydlení v útulný domov. Inspirujte se tipy na vánoční výzdobu a konečně si užijte Vánoce naplno.

Nepřežeňte to

V první řadě je dobré si říct, čemu se vyvarovat. Zapomeňte na barevná světýlka na celém domě a zahradě tak, že ozáříte půl vesnice nebo bude váš dům vidět i z oběžné dráhy. Raději se zkuste držet střídmosti a vánoční výzdobu pojměte v jednom stylu.

Osobitost je na místě

Tvorbou dekorací nemusíte ztrácet příliš mnoho času. Klidně se spolehněte na snadná řešení a vyberte si již vyrobené vánoční dekorace přímo na míru. Vsaďte na osobitost například pomocí vánočních zvonků se jmény. Budou se krásně vyjímat na vánočním věnci, ale také přímo na stromečku.

Ctít tradice

Věděli jste, že v minulosti se vánoční stromek věšel například vzhůru nohama? Historické prameny tvrdí, že se stromeček dával nad jídelní stůl, aby všichni členové rodiny mohli sedět přímo pod ním. My si dnes raději vánoční stromeček otočíme špičkou nahoru a pod něj dáme kupu zasloužených dárků. Zaměřte se o Vánocích i na další tradice. Ty podpoříte nejen litím olova, pouštěním ořechových skořápek, ale také například rozsvícením lucerny s ladovským obrázkem.

Dekorace jako dárek

Hledáte-li kromě krásných dekoračních předmětů do svého domu i dárek pro blízké, vsaďte na vánoční dekorace. Třeba tím pomůžete vytvořit vánoční idylku i svým blízkým a přátelům, aby vám útulný interiér nemuseli jen tiše závidět. A své milované potěšte například dárkem jako je vánoční baňka s nápisem Báječná babička. Věřte, že babička bude tento dárek šťastně ukazovat svým kamarádkám a navíc vám za odměnu pohlídá děti.

A hlavně nezapomínejte, že Vánoce by měly být svátky klidu, a to ideálně s dárky i dekoracemi nakoupenými zavčasu, dětmi u báječné babičky, nohama nahoře a horkým svařeným vínem v ruce.