Nakupujte vánoční dárky s předstihem

Nekupto - nákup vánočních dárků

Divíte se, že vám chceme dát tipy na vánoční dárky, když je ještě podzim? Své o tom ví už i výlohy v obchodech. Ano, po skončení letních prázdnin opravdu velmi rychle sklouzneme až k vánočním svátkům. Začněte dárky řešit s předstihem a v době, kdy se budou ostatní tlačit v obchodech ve frontách, vy můžete například shlédnout celý svůj oblíbený seriál, a to od prvního dílu.

Seznam vám pomůže

Věřte, že seznam dárků pro ostatní pro vás bude před Vánoci důležitější než vlastní dopis Ježíškovi. Napište si všechny členy rodiny a kamarády, kterým plánujete udělat radost, a poté si stanovte rozpočet. Možná zjistíte, že byste díky své oblibě a společenským vazbám nejspíš potřebovali další hypotéku. V takovém případě se zaměřte na menší dárky, které však udělají velkou radost.

Když cena není všechno

Myslíte si, že nejlepší dárky jsou ty, které běží právě v televizních reklamách, stojí tisíce a ideálně se týkají elektroniky? Nechte se vyvést z omylu. Ty nejlepší dárky vůbec nemusí být ty nejdražší. Stačí, když svým blízkým uděláte radost a vykouzlíte jim úsměv na rtech, třeba hrnkem se jménem nebo vtipným vzkazem. Věřte, že právě takový dárek bude mít své pevné místo tam, kde na něj všichni dobře uvidí.

Jak dárek vybrat

Při darování vánočního dárku a dekorace byste měli myslet na jediný cíl. A tím je udělat druhému radost. Vedlejším cílem pak může být pobavení, dojetí, vzpomínka na něco, co vás spojuje. Vždy si zkuste představit, jak bude dotyčný reagovat, až dárek od vás dostane. Je vaše představa plná úsměvů, objetí a poděkování? Žádné slzy a křik? V tom případě jste vybrali správně.

Zapomeňte na předsudky

Pro jednou také zapomeňte na to, že měkké dárky jsou nudné. Dokonce ani u ponožek už to není pravda. Vsaďte na vtipné ponožky s potiskem a věřte, že tento dárek může mít opravdu nečekaný úspěch. Podobné je to i se zmiňovanými hrnky se jménem. Pokud si tedy nespletete jméno svého protějšku s jiným.

Už víte, čím obdarujete své blízké nebo budete čekat do poslední chvíle a užijete si v obchodních centrech hromadnou přetahovanou o poslední kusy těch nejlepších dárků?