Jak jste na tom s novoročními předsevzetími?

Nekupto - novoroční předsevzetí

Slibujete si na začátku každého nového roku, že přestanete jíst tajně čokoládu, budete denně alespoň půl hodiny cvičit a stane se z vás milá osoba, kterou nikdy nic nerozhodí? Možná je na čase nedávat si nereálná předsevzetí, ale jít na to tentokrát trošku jinak. Poradíme vám, jak!

Přistupujte k sobě s láskou

Nemá cenu si něco zakazovat. Určitě sami víte, že zakázané ovoce nejlíp chutná a chtěli byste ho ještě víc. Přistupujte k sobě s láskou a snažte se své předsevzetí pojmout spíš jako pozitivní motivaci než trest. Místo příkazu, že budete každý den cvičit, konečně najděte sport, který vás baví. Věřte, že ho budete dělat s radostí a nadšení vám vydrží klidně po celý další rok.

Utrácejte chytře

Mnoho novoročních předsevzetí se týká financí. Pokud si zakazujete utrácet peníze a máte v plánu otáčet každou korunu, bude vás to neustále stresovat. Je dobré znát hodnotu peněz, ale také je potřeba dostat je do oběhu. Raději si dejte předsevzetí, že budete méně utrácet za oblečení, které máte stejně nenošené ve skříni a peníze investujete do drobných dárků pro své blízké nebo vsaďte na dárkové balíčky, které potěší muže i ženy při jakékoliv příležitosti.

Nekupto - novoroční předsevzetí

Být milá a vyrovnaná

Kdo by nechtěl být milejší na své okolí, děti a partnera nebo kolegy v práci? Většina z nás touží po nalezení rovnováhy a duševním klidu. Nedávejte si předsevzetí, že budete vyrovnaní. Ono to totiž jen tak samo od sebe nepůjde. Dejte si předsevzetí typu, budu se víc rozmazlovat, dopřeju si čas sama pro sebe, naučím se odpočívat. Věřte, že právě tímto způsobem rychle a účinně dosáhnete psychické pohody.

Co dělat jinak

Skvělým předsevzetím do nového roku je užívání si každého dne naplno. Neodkládejte svůj oblíbený hrníček se jménem, který jste našli pod vánočním stromečkem. Naopak, slibte si, že si najdete každý den pár minut pro sebe a vytvořte si rituál s kávou, čajem, nebo třeba horkou čokoládou v kombinaci s oblíbenou písničkou, voňavou svíčkou, či pár stránkami knížky. Zkuste si místo pravidelného vedení diáře vést raději deník vděčnosti. Každý den si napište alespoň tři věci, za které jste vděční a všímejte si krásy i v maličkostech.

Nemusíte dělat velké činy, abyste byli skutečně šťastní. Někdy i malé kroky vás dovedou ke spokojenému a naplněnému životu. A to už za vyzkoušení určitě stojí, ne?