Jak svým dětem zpříjemnit návrat do školy

Jak svým dětem zpříjemnit návrat do školy

Konec prázdnin se pomalu blíží a s tím i začátek školní docházky. Pokud už nepatříte mezi studenty, zpříjemněte začátek školy alespoň svým dětem. Udělejte vše proto, aby se děti do školy opravdu těšily. Inspirujte se oblíbenými dárky na míru.

Škola volá

Máte pocit, že prázdniny utekly až příliš rychle nebo se těšíte na dobu, kdy vaše děti „zabaví“ někdo jiný? Ke konci prázdnin patří také chystání školních potřeb, nákup nových aktovek, zkoušení přezůvek a nutnost obalit všechny sešity. Zabojujte proti tomuto školnímu šílenství a vybavte své děti originálními pomůckami. Skvěle se hodí gumovací pero, se kterým budou téměř všechny chyby lehce napravitelné. Už žádné škrtání, přelepování nebo vytrhávání listů ze sešitu.

Co s sebou

Přemýšlíte, co nesmí chybět ve školní aktovce? Kromě potřebných učebnic a sešitů, zkontrolujte svým dětem také stav penálu. Vybavte děti originálními svítícími propiskami. Užijete si s nimi spoustu legrace nejen ve škole, ale také doma. S těmito dárky se budou děti do školy opravdu těšit. Počítejte s tím, že za chvíli budou chtít podobnou propisku všechny děti, které k vám chodí na návštěvu. A tip na dárek i pro ostatní rodiče je jasný!

Peněženka

Odměna za známky

Už na začátku školního roku byste měli přemýšlet nad pozitivní motivací. Stanovte si se svými dětmi malý odměnový systém. Směle jim můžete slíbit malé kapesné za dobré známky. Může to být třeba pět, deset nebo dvacet korun. Uvidíte, jak vás překvapí ten nečekaný příval jedniček. Možná bude na čase pořídit dětem i novou peněženku, aby si mohly své „těžce vydělané“ peníze nosit s sebou.

Láska ke jménu

Skvělým dárkem nejen pro začátek školy jsou i jmenné dárky. Vyberte svým dětem například tužky se jménem tak, aby si je ve škole poznaly. Tužky se jménem jsou také ideálním dárkem pro všechny, kterým se křestní jméno líbí a rádi jej ukazují.