4 tipy, jak potěšit své děti

Máte doma malé děti a chcete je potěšit, aniž by měly narozeniny nebo svátek? Zkuste jim udělat radost jen tak a užijte si jejich nakažlivý smích. Poradíme vám, jak svým dětem vykouzlit úsměv na rtech. Vyberte si některou z možností nebo vyzkoušejte klidně všechny najednou. Děti si vaši pozornost a lásku rozhodně zaslouží.

1) Výlet jako překvapení

Znáte dítě, které by nepotěšil výlet? Naplánujte si společné aktivity, ať už se jedná o návštěvu aquaparku, zoologické zahrady nebo třeba jen místní cukrárny. Připravte svým dětem podobný výlet jako překvapení. Nemusíte ani čekat, než bude víkend a užijte si klidně ve všední den, po škole a po práci.

Vaše děti ocení, že na ně myslíte a trávíte s nimi čas. Výlet však můžete naplánovat i společně a zeptat se svých ratolestí, co by si přáli podniknout. Skvělou možností je také procházka po okolí, prozkoumávání míst, kde bydlíte a případně i návštěva tajemného místa.

Peněženka

2) Dárek, který potěší

Koho by nepotěšil dárek. Vyberte svým dětem například hrneček Krteček, se kterým bude i vstávání do školy příjemnější a zábavnější. Podobný dárek může být také skvělou odměnou za to, že vaše děti zvládly opětovný nástup do školy nebo do školky. Vybrat můžete i hrnek se jménem, který potěší i starší děti.

Při výběru dárku nemusíte utratit celou výplatu. Myslete na to, že mnohdy i maličkost potěší. Z drobných dárků se bude líbit také klíčenka se jménem nebo třeba peněženka se jménem. Nebojte se spojit designové dárky s těmi praktickými a udělejte svým dětem radost i v průběhu roku, aniž by cokoliv slavili. Drobný dárek může být také skvělou odměnou za plnění povinností, dobré známky ve škole nebo třeba za pomoc na zahradě či v domácnosti.

3) Návrat do dětských let

Pokud chcete své děti opravdu překvapit, vraťte se s nimi na chvíli do dětských let. Jděte s nimi pouštět draka, vyrobte si zvířátka z kaštanů nebo se naplno pusťte do jakékoliv aktivity, která je baví. Nemusíte jen přihlížet tomu, jak si vaše děti hrají. Můžete se směle hrát s nimi. Věřte, že si společné hraní užijete a budete se těšit na další volné chvíle, kdy můžete zapomenout, jaký reálný věk máte ve své občance.

4) Společné pečení

Skvělým nápadem, jak děti zabavit, je také společné pečení. Nemusíte čekat na adventní trhy, abyste ochutnali výborný trdelník. Inspirujte se receptem a připravte si jej sami doma. Pozvěte i další členy rodiny na ochutnávku vašeho domácího pečení.

Peněženka

RECEPT NA DOMÁCÍ TRDELNÍK (4 ks)

Co budeme potřebovat?
250 g hladké mouky
1 žloutek
1,5 lžíce moučkového cukru
40 g másla
1/2 kostka droždí
125 ml vlažného mléka
špetka soli
rozpuštěné máslo
cukr krupice
vanilkový cukr
skořice, ořechy (podle chuti)

Jak na to?
Droždí promícháme v polovině vlažného mléka, přidáme 1 lžičku cukru a 2 lžíce mouky, aby vznikla řidší kašička. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice obalené v alobalu.

Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dokud nemá zlatou barvu (v průběhu pečení trdelník otáčíme). Po upečení sundáme z trubiček a ještě teplé pomažeme máslem a obalíme ve směsi cukru se skořicí (můžeme použít i nasekané ořechy).

NÁŠ VIDEO RECEPT NAJDETE ZDE: