Máj - lásky čas

Dárkové centrum - 1.máj

Kdepak svatý Valentýn, v Česku lásce přeje 1. máj!

Je pro vás svátkem lásky Valentýn nebo spíš 1. máj? Záleží na tom, jak jste staří. Podle statistik je totiž preference jednoho či druhého svátku ovlivněna věkem.

Tradičním způsobem, tedy prvomájovým polibkem, si dle průzkumů vyznává lásku většina Čechů. Každý rok si pod rozkvetlou třešní, nebo jiným rozkvetlým stromem, dá polibek až dvě třetiny z nich. A teď ten generační rozdíl. Nejpoctivěji tímto způsobem oslavují svátek lásky starší páry, tedy páry ve věku mezi čtyřiceti a padesáti lety. Ti ale mají tento svátek spojen i s úplně jinými oslavami.

Láska nebo práce? Toť otázka….

V dobách minulých byl totiž 1. máj bouřlivě oslavován jako Svátek práce. Města i vesnice naplnily prvomájové průvody, papírová mávátka a všudypřítomná budovatelská hesla. I dnes oslavujeme tento den jako Svátek práce, ale už trochu jinak – máme totiž volný den.

A jak slaví svátek lásky mladší generace?

Pusu pod rozkvetlou třešní si dává ani ne polovina současné generace teenagerů a dvacátníků. Primárním svátkem, kterým si společně připomínají svoji vzájemnou náklonost, je především svátek svatého Valentýna.

Líbání jako omlazovací kúra?

A proč zrovna polibek pod rozkvetlou třešní? Je několik teorií, které zkoumají tento tradiční zvyk. Nejznámějším zdůvodněním je to, které říká, že dívce políbené na prvního máje pod rozkvetlým stromem zajistí tento polibek krásu na celý rok. Pokud však pusu nedostane, uschne. Že by něco jako tradiční omlazovací kúra?

Dárky na 1. máje?

Dárkové centrum - 1.máj

Proč ne? Nikdo nám nebrání, abychom si i na prvního máje dávali dárky z lásky. Toužíte-li vyznat se své lásce drobným dárkem, máme pro vás pár tipů, jak svého milovaného zaručeně potěšit.

Milé a praktické…

Darujte sadu dárků Z lásky, které vtipně a mile vaší lásce několikrát během dne připomenou, jak moc je pro vás důležitá. Sestavte si vlastní balíček dárků. Zde pár našich tipů:

Co třeba snídaňový set skládající se z keramického hrníčku, misky a originální lžičky?

Nebo set dárků pro chvíle pohody? V tom případě se skvěle hodí kombinace polštářku, lahodné belgické čokolády a ovocného čaje.

 

A to vše s láskyplným věnováním.